Salatele și aperitivele constituie cea mai importanta parte a mesei de Crăciun.
Salata a fost numita inițial un fel de mâncare rece formata din mai multe tipuri de legume și plante aromatice, combinată cu oțet, ulei, condimente.
Trebuie să vă spun că acum salata sa extins în diversitate:combinare cu brânzeturi, carne, peste și chiar salate de fructe. În salate puteți utiliza aproape toate alimentele comestibile - principalul sa faceți o combinație corecta.
Există rețete tradiționale de salate care au o istorie de zeci de ani - chiar secole. Printre ele: salata Caesar, salata rus, salata grecească, Nicoise, Walldorf, vinegreta, mimoza e.t.c.
În plus la salatele reci, există numeroase salate fierbinți, care conțin cartofi, peste, carne. Deci asa fel de salata poate ușor înlocui cina și nu necesită o garnitura suplimentară.
Salatele fierbinți devin din ce în ce mai populare, deoarece acestea sunt bine adaptate pentru o gustare rapidă.
Există rețete de salate dulci - desert de salate care sunt formate din fructe și boabe. De obicei sunt asezonate cu lapte acru (smântână, chefir, lapte acru, iaurt), suc de lămâie și zahăr.
Printre alte opțiuni - cremă de vanilie, de fructe, de ciocolată, sucuri de fructe sau sirop.
Trebuie să menționez ca salatele și aperitivele nu suferă o stocare pe termen lung, adică se recomandă prepararea înainte de servire !!!
Salata a fost numita inițial un fel de mâncare rece formata din mai multe tipuri de legume și plante aromatice, combinată cu oțet, ulei, condimente.
Trebuie să vă spun că acum salata sa extins în diversitate:combinare cu brânzeturi, carne, peste și chiar salate de fructe. În salate puteți utiliza aproape toate alimentele comestibile - principalul sa faceți o combinație corecta.
Există rețete tradiționale de salate care au o istorie de zeci de ani - chiar secole. Printre ele: salata Caesar, salata rus, salata grecească, Nicoise, Walldorf, vinegreta, mimoza e.t.c.
În plus la salatele reci, există numeroase salate fierbinți, care conțin cartofi, peste, carne. Deci asa fel de salata poate ușor înlocui cina și nu necesită o garnitura suplimentară.
Salatele fierbinți devin din ce în ce mai populare, deoarece acestea sunt bine adaptate pentru o gustare rapidă.
Există rețete de salate dulci - desert de salate care sunt formate din fructe și boabe. De obicei sunt asezonate cu lapte acru (smântână, chefir, lapte acru, iaurt), suc de lămâie și zahăr.
Printre alte opțiuni - cremă de vanilie, de fructe, de ciocolată, sucuri de fructe sau sirop.
Trebuie să menționez ca salatele și aperitivele nu suferă o stocare pe termen lung, adică se recomandă prepararea înainte de servire !!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu